Возот Солун- Скопје- Белград од денес нема да сообраќа!

Од денеска нема да сообраќа меѓународниот воз „Хелас експрес“ на релација Солун – Скопје – Белград.Причината за тоа, како што информира Македонски железници – Транспорт, е поради изведување градежни активности на територијата на Република Србија.
Прекинот на патничкиот сообраќај ќе важи се до крајот на возниот ред 2015-2016 година, а повторното воспоставување на редовната патничка линија на релација Солун-Скопје-Белград заеднички ќе го усогласат „МЖ Транспорт“, „Србија воз“ и „Trainose“ – Грчките железници.Причината за тоа, како што информира Македонски железници – Транспорт, е поради изведување градежни активности на територијата на Република С

Пронајдете не на следниве мрежи: