ВРЕСОЦИ И ПУКАЊЕ ВО ДАБЛИН: „Тато помогни ми!“

Денеска околу 14:30 часот по локално време во Даблин, во Регенси хотелот каде се вршеле мерења на боксери, неколку мажи облечени во полициска униформа упаднале и почнале да пукаат во присутните на настанот.Снимени се драматични моменти во кои боксери и навивачи панично бегаат за да се спасат откако тројца мажи облечени во полициски униформи влетаа во хотелот „Регенси“ во Даблин и почнаа да пукаат од клашников.
По пукањето напаѓачите избегале. На снимката може да се слушне и дете кое во паника и во еден миг довикува: Тато помогни ми! Тато што се случи?
Откако излегоа на улица се слушаат гласови од останатите луѓе.
Вооружениот напад се случил за време на мерењето на боксерите за Светската боксерска организација.
Мел Крисите, претседател на Боксерската Унија на Ирска, објаснила дека вооружените мажи не бирале цели како и дека на местото имало околу 200-300 луѓе меѓу кои и мали деца.Снимени се драматични моменти во кои боксери и навивачи панично бегаат за да се спасат откако тројца мажи облечени во полициски униформи влетаа во

Пронајдете не на следниве мрежи: