Вториот брак на жените е многу посреќен од првиот!

Loading...

Вториот брак на жените е многу посреќен од првиот, покажува истражувањето направено од тим психолози, предводени од професор Мајкл Мантел.При првиот неуспешен обид жените стануваат помудри, се развиваат емоционално и ги разбираат своите грешки од минатото.
По разводот, претставничките на понежниот пол прават напори да не ги повторуваат недоразбирањата втор пат. Пред да се омажат повторно, дамите посветуваат многу повеќе време за да го запознаат идниот сопруг. Тие знаат појасно какви квалитети сакаат да поседува идниот партнерот.
За разлика од вториот брак, при првото венчавање жените се раководат повеќе од чувства, отколку од трезвен разум. Статистиката покажува дека при вториот брак е поверојатно сопружниците да останат заедно до крајот на животот.
Од друга страна, оние жени кои не ги анализираат причините за првиот неуспешен брак, имаат тенденција да ги повторат истите грешки повторно и да се омажат за кандидат кој е целосна спротивност на првиот сопруг. Оваа опција ретко води до успех.При првиот неуспешен обид жените стануваат помудри, се развиваат емоционално и ги разбираат своите грешки од минатото.
По разводот, претста

loading...