Вучиќ полага заклетва за претседател на Србија

Досегашниот српски премиер Александар Вучиќ денеска ќе положи заклетва пред пратениците во Собранието на Србија и ќе стапи на фуникцијата претседател на Република Србија.Претседателката на Собранието Маја Гојковиќ на посебна седница ќе ја прочита оставката која Вучиќ вчера ја поднесе на местото претседател на Владата.
Откако парламентот ќе ја констатира оставката, на Владата ѝ престанува мандатот и почнува рок од 30 дена за избор на нова влада.
По повод стапувањето на Вучиќ на функцијата претседател на Србија, повеќе организации и движења најавија протести во Белград.Претседателката на Собранието Маја Гојковиќ на посебна седница ќе ја прочита оставката која Вучиќ вчера ја поднесе на местото претседател на Владат

Пронајдете не на следниве мрежи: