Судејќи според познатиот кулинарски шеф Ентони Бордеин, ретко кој денес подготвува кајгана како што треба. Имено, тој тврди дека финтата е во јајцата.Бордеин вели дека јајцата пред пржење никако не треба да се мешаат- ниту со млеко, вода,павлака, а со тоа не треба ни премногу да се превртуваат во тавчето за пржење.
Ентони препорачува само загреано тавче и свежи јајца. Откако ќе ги изматите во чинија и ќе ги зачините, сипете ги во тавчето во кое сте загреале малку путер. Кога кајганата полека ќе добие облик, треба полека да ја промешате во неколку движења.
„Така ќе добиете воздушеста, фина текстура- прсти да изедете“, наведува Ентони.Бордеин вели дека јајцата пред пржење никако не треба да се мешаат- ниту со млеко, вода,павлака, а со тоа не тр