За овие трикови со сода бикарбона се уште не сте слушнале!

Сода бикарбоната е исклучително корисна состојка која има долга листа на употреба и здравствена корист. Една од најдобрите нејзини карактеристики е што ефикасно го апсорбира непријатниот мирисСода бикарбоната е исклучително корисна состојка која има долга листа на употреба и здравствена корист. Една од најдобрите нејзини карактеристики е што ефикасно го апсорбира непријатниот мирис.
Имено, тоа е и причината што голем број на домаќинки во своите фрижидери чуваат отворена кутија со сода се со цел да го елиминираат непријатниот мирис. Оваа исклучително корисна состојка исто така е позната и како натриум бикарбонат, односно содата бикарбона е ден вид на сол која се активира кога е во допир со киселина.
Нејзина употреба:
1. Ги отстранува дамките од ѕидовите
2. Можете да ја користите и како дезодоранс
3. Со неа можете да го исчистите судоперот
4. Го чисти малтерот
5. Можете да ја измешате со било кое средство за чистење
6. Со неа можете да ја чистите и косата
7. Се чистат и теписите
8. Ги избелува алиштатаСода бикарбоната е исклучително корисна состојка која има долга листа на употреба и здравствена корист. Една од најдобрите нејзини карактеристики е

Пронајдете не на следниве мрежи: