За Шкотска во Британија 52 %, а за независност недоволни 48 % ?

Loading...

Најновото истражување за идниот референдум за независност на Шкотска покажа дека луѓето не сакаат независнот, пренесува Ројтерс.  Само недела дена пред референдумот, анкетата на „YouGov“ покажа: „Унионистите кои сакаат Шкотска да остане дел од Обединетото Кралство има 52 проценти, а за независност ќе гласаат 48 проценти од испитаниците“.

Граѓаните на Шкотска на 18 септември ќе се изјаснат дали сакаат напуштање на Обединетото Кралство после повеќе од 3 века.  Само недела дена пред референдумот, анкетата на „YouGov“ покажа: „Унионистите кои сакаат Шкотска да остане дел од Обединетото Кра

loading...
Loading...