За што се може да го искористите талогот од кафето!

Loading...

Обично кога ќе се испие кафето сите го фрламе талогот. Меѓутоа прочитајте за што се може да го искористите истиот:1.Исушете го талогот и ставете го во сад, и држете го во фрижидер, на тој начин ќе ги отстраните лошите мириси од него.
2. Доколку во станот имате билки, може да ги посипете со талогот од кафе.
3.Доколку не може да се ослободите од мравките ставете го талогот на местата каде што се собираат.
4.Талогот помешајте го со топла вода, на тој начин ќе добиете одлична кафена боја која може да ја искористите за боење на ткаенини.

 
5.Доколку дрвениот мебел ви е изгребан, на тие места ставете талог од кафе кој претходно го помешавте со средство за полирање и топла вода.
6.Со талогот може да ги исчистите и масните површини.
7.Вашата мачка да не врши нужда секаде низ дворот посипете талог од кафе-поради мирисот таа повеќе нема да го прави тоа.
8. Доколку сакате да го исчистите каминот или пак печката, пред да почнете по пепелта посипете талог од кафе за да не се крева прашина.1.Исушете го талогот и ставете го во сад, и држете го во фрижидер, на тој начин ќе ги отстраните лошите мириси од него.
2. Доколку во стано

loading...
Loading...