Загина алпинист на Матка!

Loading...

Алпинистот 35- годишниот И.М од Скопје изутрината загина откако паднал од карпите во близина на хидроцентралата Матка.Обезбедувањето на браната го забележало алпинистот кој се искачувал на планината како паднал од голема височина.
Алпинистот бил пренесен во ургентниот центар во Скопје, му била дадена прва помош, но околу 11 часот и 45 минути им подлегнал на повредите на КАРИЛ.Обезбедувањето на браната го забележало алпинистот кој се искачувал на планината како паднал од голема височина.
Алпинистот бил пренесен во

loading...