Жално: Еден од рударите кои погина започнал да работи пред три дена!

Loading...

Откако 18 часа биле затрупани во рудникот во Зеница, 29 рудари се извлечени и никој од нив не е потешко повреден. Пет од нив не биле извлечени и починале. По нивните тела се уште се трага. Еден од починатите Хајредин Брадарац започнал да работи пред три дена. Додека останатите рудари работеле со години
Еден од спасените рудари како и спасителите раскажуваат дека ситуацијата била страшна. Рударот вели дека не посакува ова веќе никогаш да се повтори. 
Членовите не семејството на затрупаните рудари, кој се уште не се извлечени на површината и понатау очекуваат вести. Влезот во рудникот е затворен, Еден од починатите Хајредин Брадарац започнал да работи пред три дена. Додека останатите рудари работеле со години
Еден од спасените рудари

loading...
Loading...