Замота КОНЕЦ околу БАЛОНОТ, кога ќе видите што се случува на крајот, и вие веднаш ќе сакате да пробате

Украсените јајца веројатно се најголемиот симбол на празникот Велигден, но како почна традицијата? Луѓето украсуваат јајца илјадници години.Всушност украсени јајца можеле да се најдат во гробовите на старите Сумерани и Египќани. Во христијанската традиција, се верува дека обоените јајца во црвено ја претставуваат Христовата крв.
Денес православната и католичка црква и понатаму ја следат оригиналната традиција на фарбање јајца во црвено.
Кога сме тука, кај украсувањето на јајца, ви го претставуваме и ова видео, во кое можете да видите како со помош на еден балон, можете да направите совршени украси, кои совршено ќе се уклопат во секоја прилика. Особено ќе се уклопи како декорација на трпезата заедно со украсените јајца за Велигден. 

Всушност украсени јајца можеле да се најдат во гробовите на старите Сумерани и Египќани. Во христијанската традиција, се верува дека обоените јајца

Пронајдете не на следниве мрежи: