Започна привремена евакуација на жителите од Стајковци

Започна да се врши привремена евакуација во скопското село Стајковци.Надлежните апелираат жителите на поплавеното подрачје да се сместат на друга локација додека трае мерката за дезинфекција на нивните домови, јавува ТВ Нова.
Од институциите порачуваат жителите на Стајковци да се сместат во домовите на свои роднини и пријатели, а доколку немаат каде да се обратат кај службениците од Министерството за труд и социјална политика кои се наоѓаат на терен.Надлежните апелираат жителите на поплавеното подрачје да се сместат на друга локација додека трае мерката за дезинфекција на нивните домови, јавува

Пронајдете не на следниве мрежи: