Заштедете: Едноставен трик кој ја заменува таблетата за машинско перење садови!

Loading...

Машината за миење садови навистина е спас. Заштеда на време, струја, вода, а да не зборуваме за работата  кога  би морале да ги миете садовите рачно. Ги ставивте садовите во машина и дури тогаш се сетивте дека  сте останале без таблети за миење садови.Не ви се  оди  до продавница и би сакале што побрзо да ги пуштите садовите да се мијат. Што да направите? Па, можете сами да си направите таблета за миење садови. Еве како.
Во местото за таблета ставете три капки течен дтергент за миење садови. Потоа исполнете две третини со сода бикарбона. На крај, додадте готварска сол, додека просторот не се исполни скоро од горе и затворете. Вклучете ја машината како и обично и тоа е тоа!Не ви се  оди  до продавница и би сакале што побрзо да ги пуштите садовите да се мијат. Што да направите? Па, можете сами да си направите

loading...
Loading...