ЗАШТИТЕТЕ СЕ НА ВРЕМЕ: Новата опција на Фејсбук скапо ќе ве чини

Loading...

Новите апликации на Фејсбук сѐ повеќе ги привлекуваат корисниците. Меѓутоа, една од нив може да ви донесе неверојатно високи сметки за телефон. Имајте го тоа на ум.Автоматското пуштање на видео клипови во News feed-от, е функција која на некои корисници добро ќе им дојде, но на многумина од нив ќе им донесе високи сметки за телефон, бидејќи е утврдено дека се троши големо количество на податоци за пренос.
За среќа, постои можност за исклучување на опцијата.

За корисниците на ајфон
Доколку користите ајфон, сѐ што треба да направите е да одите во „Settings“, да пронајдете „Facebook“ и да ја отворите таа опција. Потоа одете во „Settings“, па „Auto-play“ и изберете ја опцијата „Off“ или „Wi-Fi only“.
За корисниците на андроид
Доколку користите андроид, отворете ја Фејсбук апликацијата, одете на „Settings“, кликнете „App Settings“ и потоа изберете ја опцијата „Off“ или „Wi-Fi only“.Автоматското пуштање на видео клипови во News feed-от, е функција која на некои корисници добро ќе им дојде, но на многумина од нив ќе им донесе ви

loading...
Loading...