Заврши турнирот во мал фудбал „Ново Лисиче- Скопје 2016“

Се одржаа финалните натпревари во  мал фудбал во спортскиот  комплекс во Ново Лисиче, на петиот по ред  турнир „Ново Лисиче- Скопје 2016“.На турнирот, годинава се пријавија  44 екипа од Скопје и од други градови од Македонија, коишто се натпреваруваа 22 дена.
 Најдобри на турнирот  беа играчите на екипата  Спорт кафе СЦ, второто место го освои екипата на Фер плеј од Ново Лисиче, а  на третото  место се пласираше екипата на  „ЕБР“.
  За најдобар играч на турнирот е прогласен Харис Омерович, а за најдобар голман  Илчо Идовалиев.
 На финалните натпревари присуствуваше и градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски, кој  им ги  додели  наградите на најдобрите учесници на турнирот.На турнирот, годинава се пријавија  44 екипа од Скопје и од други градови од Македонија, коишто се натпреваруваа 22 дена.
 Најдоб

Пронајдете не на следниве мрежи: