Земјотрес во Непал: Нема надеж, ќе биде чудо ако се пронајдат уште преживеани лица

 
Во силниот земјотрес од 7,8 степени според Рихтеровата скала досега погинале 6659 луѓе. Власта изјавила дека нема да се откажат од пребарување, иако сметаат дека ќе биде чудо доколку најдат уште преживеани.
 Проценето е дека повеќе од 14 илјади луѓе се повредени, а на повеќе од 3 милиони им е потребна помош и храна. Проблемот во сето ова е што местата се недостапни за се дојде до нив, па сето тоа мора да се спроведува со хеликоптери, коишто ги немаат доволно.Проценето е дека повеќе од 14 илјади луѓе се повредени, а на повеќе од 3 милиони им е потребна помош и храна. Проблемот во сето ова е што местата с

Пронајдете не на следниве мрежи: