Еве неколку трикови кои ќе ви помогнат вашето дело да биде токму како од најдобриот ресторан или како од сликата на вашата омилена кулинарска книга. Пред да почнете да го правите тестото, извадете го путерот и јајцата од фрижидер и чувајте ги некое време на собна температура.Не претерувајте со количината на прашок за пециво или квасец, бидејќи постои можност тестото да нарасне премногу и да пукне.
Тестото секогаш ставајте го во загреана рерна, бидејќи сите теста со прашок за пециво и квасец тоа го бараат. За време на спојувањето на влажните и сувите состојки доаѓа до хемиска реакција и тестото веднаш почнува да расте. Почекајте 10 до 15 минути од моментот кога рерната ќе ја достигне посакуваната температура и потоа тестото ставете го во неа.
Златен совет:
Во секое тесто ставете една супена лажица јаболков оцет, здраво е, тестото подобро нараснува, а пред се, на тестото му дава добар „шмек“.
Повеќе рецепти, кулинарски трикови, совети за здрава храна и здрав начин на живот, диети и здрави напитоци, можете да најдете на фан страната на НАЈАДИСЕ.МКНе претерувајте со количината на прашок за пециво или квасец, бидејќи постои можност тестото да нарасне премногу и да пукне.
Тестото секога