Знаци дека вие сте „чудниот пријател“ во друштвото!

Секое друштво има по еден член што на шега се смета за чудниот пријател. Ако сте се запрашале зошто вашето друштво нема прогласено таков член, време е за паника: можеби вие сте тој! За да бидете сигурни, проверете дали се препознавате во повеќето од овие показатели:-Често се смеете на своите шеги повеќе отколку што пријателите се смеат на нив.
-По вашите шеги во друштвото, често следува непријатна тишина.
-Пред да ве претстават пред нови луѓе, ви велат „да се однесувате нормално“.
-Не сте сигурни што всушност значи „да се однесувате нормално“.
-Често ја слушате изјавата: „Што побогу правиш?“
-Често ни вие не сте сигурни што точно правите.
-Можете да се сетите на многу детални ситуации во кои сте се посрамотиле пред пријателите.
-Секогаш сте оној кој ја уништува групната слика.

-Понекогаш чувствувате потреба да се воздржите за да не го попречите мирот.
-Не сте сигурни зошто, но никогаш не ве прашуваат за совети во врската, но кога им треба помош да исплашат некој, веднаш се обраќаат кај вас.
-Понекогаш, гледате како пријателите се зближуваат заради нешто, а вие не можете да се поврзете со нив бидејќи не сте на истата бранова должина.
-Цитирате фрази од филмови што никој не ги знае.
-Имате облека или накит со кои вашите пријатели никогаш не би се појавиле во јавност.
-За крај, кога вашите пријатели ќе речат: „Кој сака да се глупираме вечер?“, вие не криете дека сте најподготвени: Бидејќи знаете дека ве сакаат без разлика на се, и секогаш можете да сметате на нив.-Често се смеете на своите шеги повеќе отколку што пријателите се смеат на нив.
-По вашите шеги во друштвото, често следува непријатна тиши

Пронајдете не на следниве мрежи: