Знаете ли што се случува кога ќе се спојат лава и мраз

Дали некогаш сте се запрашале што се случува кога ќе се сретнат лава и мраз? Ова видео го открива токму тоа.Тв програмата   „Outrageous Acts of Science“  ги собрала истражувачите кои работеле на откривање на оваа мистерија наречена „кајгана од пеколот“.
„Што добивме на крајот? Она што дефинитивно не го очекувавме. Кајгана од пеколот“, возбудено рекол Џеф Карсон.
Видеото прикажува како лавата полека преминува преку мразот, се формира во големи, тврди црни меури и испушта звуци слични како  кога топло тавче со масло ќе го прелеете  со вода.
Погледнете го видеото.

Тв програмата   „Outrageous Acts of Science“  ги собрала истражувачите кои работеле на откривање на оваа мистерија наречена &

Пронајдете не на следниве мрежи: