Знаете ли зошто копчињата Ф и Ј на тастатурата имаат испакнатини?

Loading...

Дали некогаш сте се запрашале зошто копчињата на тастатурата имаат мали испакнатини? Решението е многу едноставно.Испакнатините на копчињата Ф и Ј всушност се во служба на корисниците за полесно да ги позиционираат прстите на тастатурата. Ако показалецот од левата рака го ставите на Ф, а десната на Ј, останатите прсти можете да ги позиционирате на Д, С, А, односно, К, Л, Ч, а палците на копчето за простор.
Сето тоа служи за полесно користење на тастатурата, односно да куцате без да морате да гледате во тастатурата. Испакнатините на копчињата Ф и Ј всушност се во служба на корисниците за полесно да ги позиционираат прстите на тастатурата. Ако показалецот од лев

loading...
Loading...