Знамето од Кутлеш забрането во Словенија

Денес продолжува забраната за носење на симболот на знамето со ѕвездата од Кутлеш или од Вергина, во салата Подмежакла во Јесенице, пренесува „Република“.„Сепак откако Словенечкото обезбедување увидело дека премногу голем број навивачи носат маици и дресови со симболот донесле интерна одлука со која забраната важи само за знамиња и спортски реквизити но не и за маици и дресови“ стои во текстот на Република.
Извор/Фото: republika.mk„Сепак откако Словенечкото обезбедување увидело дека премногу голем број навивачи носат маици и дресови со симбо

Пронајдете не на следниве мрежи: