Зошто е подобро да се готви во вог тава?

Едноставно и брзо приготвување на храна, различни начини на обработување, зачувани хранливи состојки од продуктите, сочен и незаменлив вкус, се квалитетите на тавата „вок“. Кај нас е врежано мислењето дека во „вок“ главно се приготвуваат традиционални кинески јадења од зеленчук и пилешко месо.Но, во оваа тава можете да приготвувате и јадења од месо и риба, продуктите можат да се пржат, печат, динстаат или варат на пареа или со малку маснотии. Токму заобленото дно на оваа тава овозможува економично приготвување на храната која ги задржува вкусовите и мирисите, а зачините доаѓаат до свој полн израз. Дознајте повеќе причини на овој линкНо, во оваа тава можете да приготвувате и јадења од месо и риба, продуктите можат да се пржат, печат, динстаат или варат на пареа или со малку

Пронајдете не на следниве мрежи: