Зошто Кејт не смее да го соблекува капутот и во затворен простор

Loading...

Војвотката од Кембриџ, Кејт Мидлтон заедно со својот сопруг, принцот Вилијм беше во посета на норвешкото кралско семејство. Инаку, ова патување беше последното патување на Кејт пред породувањето.  Она што сите го забележале е дека војвотката во текот на целата посета воопшто не го соблече својот капут.
Според правилата на кралското семејство, се смета за неприкладно соблекувањето во јавност, во што е вклучено и соблекувањето на капутот. Кејт може да го отстрани капутот, но само кога камерите не се присутни. 
Бидејќи камерите го следеа целиот настан, Кејт не беше во можност да се ослободи од својот капут.
Ова е само едно од необичните правила кон кои припадничките на кралското семејство мораат да се придржуваат секојдневно. Она што сите го забележале е дека војвотката во текот на целата посета воопшто не го соблече својот капут.
Според правилата на кралското се

loading...
Loading...