Зошто жените ги изневеруваат своите мажи?

Едно истражување покажа дека жените ќе побараат возбуда и страст во туѓ кревет, ако тоа не го добијат дома. Жените кои се нецелосни во врската или бракот, бараат освежување и нова страст кај друг маж. Незадоволни од партнер во и надвор од креветот, утехата ја бараат на друга страна.
Испитување со 4.000 жени откри дека основната причина зошто жените изневеруваат е некавалерското и нарцисоидно однесување на мажите, како и недостатокот на квалитетен секс. Дури 65 проценти од жените признале дека не би изневерувале ако партнерот се потруди да поработи на своите недостатоци, а дури 81 процент од жените изјавиле како повеќе експериментираат со љубовниците отколку со партнерите.
Жените исто така губат сексуална желба кога мажите водат сметка исклучително за своите потреби во креветот, наместо да се посветат на она што ја возбудува и задоволува партнерката. Дури и себичното тегнење на прекривката или честото проверување на телефонот може да ги олади припадничките на понежниот пол. Тие ги мразат и безобразните и непристојни зборови, како и присилувањето жените да глумат дека се ѕвезди од порно филм.Жените кои се нецелосни во врската или бракот, бараат освежување и нова страст кај друг маж. Незадоволни од партнер во и надвор од креветот, утехат

Пронајдете не на следниве мрежи: