5 обланди
500 г ренданатиква
200 г шеќер
250 г мелени бисквити
150 г сечкани ореви
100 г маргарин
3 лажици мед
Карамелизирајте го шеќерот, и додадете ги ренданата тиква, маргаринот и медот.
Откако маргаринот ќе се растопи тргнете од оган.
Додадете ги бисквитите и оревите, и промешајте го филот со лажица.
Премачкајте 4 обланди, ставете ја петтата, изладете и исечете на парчиња.
Пронајдете не на следниве мрежи: ©ПУЛС24.MK Вестите на интернет страницата на редакцијата ПУЛС24.MK може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ПУЛС24.MK или посебен договор, не е дозволено преземање, користење или реемитување на вестите.