Овој рецепт е идеален за сите чокохоличари и за зимските вечери во кои секогаш ни е потребно затоплување со чоколаден третман. Ако сметате дека е премногу едноставен или сакате креативно да се изразите, можете да вклучите повеќе состојки за украсување.
Вкусни бомбици кои ќе воодушеват сите чокохоличари
Потребни состојки:
130 гр чоколадо скршено на коцки
75 гр инстант топло чоколадо во прав
30 гр мини маршмалоу
млеко по избор
Начин на подготовка:
Ставете го чоколадото во сад и растопете го.
Премачкајте го силиконскиот калап за бомбици со чоколадо и ставете го во замрзнувач 5-10 минути за да се зацврсти чоколадото.
Потоа, внимателно отстранете ги половините и ставете маршмалоу во секое од нив, оставајќи ги половина празни, бидејќи ќе треба да ги затворите.
Загрејте чинија под топла вода и внимателно притиснете ги страните од бомбиците за да се стопат рабовите и потоа спојте ги.
Ставете ги во фрижидер од 5 до 10 минути, а потоа ставете ги топчињата во чаши и прелијте ги со врело млеко.