Вкусните шпански крофни наречени чурос, најдобро е да ги јадете кога сѐ уште се топли. Нивната надворешна страна е крцкава и покриена со цимет и шеќер, а внатрешноста е мека. Шпанците ги сакаат со чоколаден сос, но и без сосот тие се исто толку вкусни!
Чурос: Вкусни шпански крофни
Потребни состојки:
За тестото:
240 милилитри вода
2 лажици гранулиран шеќер
2 лажици растително масло
½ лажичка сол
125 г брашно
470 милилитри растително масло (за пржењето)
ПРОДОЛЖУВА НА СТРАНА 2
Пронајдете не на следниве мрежи: ©ПУЛС24.MK Вестите на интернет страницата на редакцијата ПУЛС24.MK може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ПУЛС24.MK или посебен договор, не е дозволено преземање, користење или реемитување на вестите.