Љубителите на добри закуски сигурно досега имаа можност да пробаат многу рецепти со пилешко, но овој е толку добар што веднаш ќе го запишете во вашата книга со омилени рецепти.
Белото месо не содржи јаглехидрати, а имајќи предвид дека прекумерното внесување на јаглехидрати е една од најчестите причини за дебелина, не е чудно зошто белото месо е составен дел од многу планови за здрава исхрана.
Сепак, постои начин да се подготви, и да се направи многу вкусен и заситен.
Печењето, динстањето и готвењето се најздравите начини да ги држите под контрола мастите во оброците, а се препорачува белото месо да се јаде пред и после тренинг, како и пред спиење.
За да го подготвите овој вкусен ручек не ви треба многу време, ниту знаење, а нема да останете ни со куп валкани јадења.
Состојки:
700 гр бело месо
300 гр печурки
150 мл павлака за готвење
150 гр тврдо сирење
40 гр путер
Подготовка:
Загрејте го путерот со малку маслиново масло, па пржете ги сечканите печурки околу 10 минути. Извадете ги од тавата, па додадете уште малку маслиново масло.
Посолете и бибер на месото, па печете од двете страни по 2 минути. Сипете ја павлаката за готвење и на секое парче месо ставете одредено сирење.
Вратете ги печурките, покријте ги и варете уште неколку минути на умерена температура.