Како да направите домашен бурек со месо со богат фил, крцкава кора и вкус што ги придвижува сите сетила … Бурекот за печење не е ни приближно добар како овој. Вреди да се направи, да се обиде и да ужива во секој залак.
500 гр месо , 2 кромида , 1/2 кг тенка кора, сол, бибер, масло, 200 мл вода
Подготовка: Пропржете ситно исечен кромид, а потоа додадете мелено месо и пржете. Додадете сол и бибер. Тавче со дијаметар од 24 см добро намастете го со масло и покријте го со кора. Скршете три кори како хармоника и покријте го дното и посипете со вода. Покријте со три други стуткани кори. И наводнете ги и попрскајте со вода. Трет ред, потоа додадете третина од месото и потоа одиме исто како и првиот пат, три реда кора и потоа месо па кора, месо па кора. Уживајте!