Домашен леб со пиво

Нема нешто поубаво од свеж, домашен леб. Еве што ви е потребно за да го направите.
Состојки:
Шолја и пол бело грашно
Шолја и пол интегрално брашно
Четири лажички прашок за пециво
1 и пол лажичка сол
1/3 лажичка кафеав шеќер
350 мл. пиво


Начин на подготовка:
Загрејте ја рерната на 175 степени и подмачкајте ја тавата.
Во голем сад промешајте го белото и интегралното брашно, прашокот за пециво, сол и шеќер. Додајте пиво и мешајте додека состојките да се соединат и замесете го тестото.
Префрлете го тестото во тава и печете 50-60 минути.

Пронајдете не на следниве мрежи:©ПУЛС24.MK Вестите на интернет страницата на редакцијата ПУЛС24.MK може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ПУЛС24.MK или посебен договор, не е дозволено преземање, користење или реемитување на вестите.