700 г компири
1 тиквичка
1 главица кромид
1 лажица сув зачин
1/2 лажица црвен пипер
1/2 лажичка мајчина душичка
масло
сол и мелен црн пипер
Излупените компири и тиквичката исечкајте ги на тенки кругови, зачинете и промешајте. Во намрсена тава наредете половина од компирите и тиквичката, нанесете го исечканиот кромид и прекријте со преостанатите компири и тиквичка. Печете 50 минути на 200 степени.
Пронајдете не на следниве мрежи: ©ПУЛС24.MK Вестите на интернет страницата на редакцијата ПУЛС24.MK може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ПУЛС24.MK или посебен договор, не е дозволено преземање, користење или реемитување на вестите.