Запечен млад компир со кремав сос

Направете вкусен запечен ручек со неодолива арома од рерна.

СОСТОЈКИ:
1,5 кг млад компир
3 лажици маслиново масло
1 лажиче вегета
150 гр сланина
125 гр сирење
150 гр кашкавал
100 гр зденки
100 мл млеко
бибер и сол


ПОДГОТОВКА:
Се лупи и мие младиот компир и се сече на кришки, па се става во плех со вегета и маслиново масло и се става на загреана рерна на 200 степени да се пече.
Се сече сланината на траки, се пржи кратко на масло, па се додаваат млеко и зденки, како и сирење. Се добива кемав сос со мешање.
Се додаваат сол, бибер и вегета.
Се прелива компирот и се запекува уште 15 минути.

Пронајдете не на следниве мрежи:©ПУЛС24.MK Вестите на интернет страницата на редакцијата ПУЛС24.MK може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ПУЛС24.MK или посебен договор, не е дозволено преземање, користење или реемитување на вестите.