Макало од доматен сос и праз

Одличен избор за овие студени зимски денови заедно со топол леб и бело сирење. За оние кои никогаш не ја пробале оваа неверојатна комбинација, еве го рецептот:
Потребно е:
3 страка праз, многу ситно исечкан
400 мл доматен сос или конзерва пелати
сол и бибер
масло за јадење

Подготовка:
– Во подлабоко тенџерче, ставете масло да се загрее. На загреаното масло ставете го празот да се пропржи. Посолете го и мешајќи пржете го околу 10 минути.
– Потоа, ставете го доматниот сос, зачинете со сол и бибер и оставете да се крчка малку, додека да се соединат состојките.
– Во мало шолјиче ставете една лажичка брашно и малку вода. Измешајте ги со вилушка за да нема грутки и ставете ја течноста во тенџерето. Варете додека да се згусне целата смеса.
– Сервирајте топло.

Пронајдете не на следниве мрежи:©ПУЛС24.MK Вестите на интернет страницата на редакцијата ПУЛС24.MK може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ПУЛС24.MK или посебен договор, не е дозволено преземање, користење или реемитување на вестите.