НАМИРНИЦИ КОИ СМЕЕТЕ ДА ГИ ЈАДЕТЕ И НАВЕЧЕР: Наполнете ја чинијата без грижа на совест!

Нема многу храна што можеме да ја јадеме во секое време од денот или ноќта, а да не се здебелиме. Во продолжение дознајте со кои 6 може да ја наполните чинијата без грижа на совест.
Бадеми
Јаткастите плодови се магична закуска која вашето тело ја обожава. Тие се идеална закуска, но и додаток на многу јадења. Содржат витамин Е, протеини, здрави масти како омега-3 масни киселини, го забрзуваат метаболизмот и создаваат чувство на ситост. Препорачаната доза е 23 бадеми.
Аспарагус
Овој зеленчук е многу здрав. Стебленцето делува како пробиотик бидејќи го чисти дигестивниот тракт. Полн е со фолати и витамин Ц, како и со калиум, фосфор, сулфур, калциум и магнезиум, како и со железо, цинк и јод. Аспарагусот е одлично средство за чистење на телото од лошиот холестерол.

Јогурт
Јогуртите кои содржат големи количини на добри бактерии се совршен додаток за појадок или како ужина. Го регулираат варењето и слузокожата на целото тело и убаво ќе ве заситат. Комбинирајте го пробиотикот со свежо или сушено овошје, житарки и мед во форма на вкусен смути пијалок и уживајте во вкусната комбинација на вкусови колку што сакате!
Месо и риба
Протеините се многу неопходни за организмот, а со јајце најлесно ќе ги добиете од месото. Оброк кој содржи бело пилешко или мисиркино месо на скара или варено е идеално за секој кој сака да изгуби тежина. Комбинирајте го со свеж или варен зеленчук. Истото важи и за рибата која секој треба да ја јаде барем еднаш неделно. Чувајте ја рибата во рерна или на скара или варете ја на пареа.
Хумус
Вкусниот и здрав намаз е специјалитет од Блискиот Исток на кој тешко може да се одолее. Станува збор за мешавина од наут и здрави зачини кои ќе го задоволат вашиот апетит и ќе го израдуваат вашето непце.

Пронајдете не на следниве мрежи:©ПУЛС24.MK Вестите на интернет страницата на редакцијата ПУЛС24.MK може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ПУЛС24.MK или посебен договор, не е дозволено преземање, користење или реемитување на вестите.