5 обланди
300 г локум
300 г шеќер
300 г мелени ореви
200 мл вода
125 г маргарин
2 лажици оцет
Во тенџере ставете ги шеќерот и водата и варете додека шеќерот не се растопи. Додадете ги локумот исечен на парчиња, оревите, маргаринот и оцетот и мешајте додека смесата не се изедначи. Тргнете од оган и оставете да се подизлади.
Филувајте 4 обланди, ставете ја петтата и притиснете со потежок предмет. Откако обландите ќе се залепат со филот и ќе се изладат исечете ги на парчиња по желба.
Пронајдете не на следниве мрежи: ©ПУЛС24.MK Вестите на интернет страницата на редакцијата ПУЛС24.MK може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ПУЛС24.MK или посебен договор, не е дозволено преземање, користење или реемитување на вестите.