ПАОРСКИ ЛЕБ КОЈ СЕ ТОПИ ВО УСТА: Се подготвува многу лесно, а сите ќе ви го бараат рецептот!

Состојки:
‘ржано брашно 1 чаша
интегрално брашно 1 чаша
пченично бело брашно 1 чаша
сол 1 лажица
сув квасец 1 лажица
вода 1,5 чаши
Како да се подготви:
Измешајте ‘ржано, интегрално брашно и пченично бело брашно со сол и сув квасец. Додадете млака вода, промешајте и оставете го тестото во фрижидер 12 часа. Извадете го тестото, измесете го повторно, ставете го во намастена тава и печете половина час на 180 степени или додека не порумени.

Пронајдете не на следниве мрежи:©ПУЛС24.MK Вестите на интернет страницата на редакцијата ПУЛС24.MK може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ПУЛС24.MK или посебен договор, не е дозволено преземање, користење или реемитување на вестите.