4 копани со наткопани
2 лажици путер
2 лажици масло
2 лажици брашно
3 жолчки
4 лажици кисело мляко
сок од 1/2 лимон
сол и мелен црн пипер
Сварете ги копаните, отстранете ги кожата и коските и исечете ги на парчиња.
На загреана мешавина од путер и масло испржете го брашното, непрекинато мешајќи со жица. Додадете околу 1 литар од супата во која се вареа копаните. Посолете и додадете црн пипер. Откако содржината ќе зоврие додадете ги парчињата пилешко.
Жолчките изматете ги со виљушка и додадете ги киселото млеко и лимоновиот сок. Смесата додадете ја во тенџерето и непрекинато мешајќи варете уште 5 минути.
Пронајдете не на следниве мрежи: ©ПУЛС24.MK Вестите на интернет страницата на редакцијата ПУЛС24.MK може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ПУЛС24.MK или посебен договор, не е дозволено преземање, користење или реемитување на вестите.