Пилешка супа за зајакнување на имунитетот

Еве како да подготвите здрав оброк за половина час.
Состојки:
Три лажици маслиново масло
Помала главица кромид
Два моркова
Малку целер
Малку ѓумбир
Две чешниња лук
Лажичка кари
Четири шолји пилешки бујон
Две шолји вода
450 гр. пилешко месо
Малку праз и магдонос
Начин на подготовка:
Загрејте маслиново масло во подлабока тава и испржете лук, морков, целер и ѓумбир околу 6-7 минути со повремено мешање.
Додајте лук и пржете околу 2 минути, па додајте кари, пилешки бујон, вода и пилешко месо. Кога ќе се свари, оставете го на огин на средна температура уште 20 минути.
Во готовата супа додајте магдонос и праз.

Пронајдете не на следниве мрежи:©ПУЛС24.MK Вестите на интернет страницата на редакцијата ПУЛС24.MK може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ПУЛС24.MK или посебен договор, не е дозволено преземање, користење или реемитување на вестите.