Станува збор за солени топчиња од кикирики кои на крајот треба да се печат во рерна, а кои можат да послужат како предјадење или ужина, особено во посните денови. Брзо се подготвуваат, а уште побрзо се јадат …
Бјанка Ценсори неодамна беше фотографирана во Дизниленд, а сите беа изненадени од нејзиниот стајлинг. Сопругата на Канје Вест беше забележана во Дизниленд во Анахајм, каде уживаше во ВИП третманот во забавниот парк.Бјанка издвои сериозни пари …
Претходното раководство на Македонски Пошти планирале да го издадат објектот на централната зграда за ресторан со кабаре, соопшти вицепремиерот и министер за транспорт Александар Николоски по денешната посета на седиштето на ЗЕЛС. Наспроти …
СОСТОЈКИ: 350 гр брашно 200 гр мелени несолени кикирики кесичка прашок за пециво лажичка сол 250 гр маргарин (кој не пости може да додаде путер) 50 до 100 мл кисела вода Подготовка: Во сад измешајте ги брашното, мелените кикирики, пецивото и солта. Во посебен сад измешајте го маргаринот да стане пенест, па додадете го брашното со кикириките и киселата вода, продолжувајќи со матење. Од добиеното тесто, кое треба да биде меко, одвојте парчиња и обликувајте топчиња. Наредете ги во плех обложен со хартија за печење и печете ги на 200°C околу 20 минути. Печените топчиња извадете ги од рерна, покријте ги со крпа и оставете да се изладат.