Ставете ги вишните одозгора или врз основа на бисквити, а потоа додадете крем од ванила и украсете со неколку парчиња овошје и малку шлаг. Можете да користите некое друго овошје наместо цреши
Состојки:
2,4 дл чаша
1 и 2/3 шолја мелени интегрални бисквити
1/4 чаша шеќер
1/2 чаша стопен путер
2/3 чаши шеќер
1/3 чаша брашно
1 прстофат сол
2 чаши млеко
3 изматени жолчки
1 и 1/2 лажички екстракт од ванила
500 грама крем сирење на собна температура
цреши од компот или цреши (може да биде и џем од цреши)
Подготовка:
Скршете ги бисквитите и измешајте ги со 1/4 чаша шеќер и стопен путер. Потоа притиснете ги во мали тегли.
Направете крем мешајќи 2/3 шолја шеќер со брашно и малку сол во тенџере, а потоа полека додадете го млекото во кое претходно сте изматиле жолчки. Бидете внимателни и не формирајте грутки бидејќи смесата треба да биде мазна. Гответе на тивок оган додека не се згусне кремот. Потоа извадете го од шпоретот и додадете го екстрактот од ванила.
Направете го крем сирењето добро да биде мазно и кремасто, па додадете го во пудингот и добро измешајте. Наполнете ги теглите со крем и оставете ги да се изладат добро. На крај, ставете цреши или џем од вишна одозгора.
Забелешка: Можете да ставите цреши, или некое друго овошје, врз основа на бисквит, а потоа додадете крем од ванила и украсете со неколку парчиња овошје и малку шлаг.