Предјадење со пиперки – Полнети поховани пиперки

Потребни состојки:

6 пиперки

250 гр. урда

3 јајца

брашно, презла, сусам, сол, зачини, масло за јадење

Подготовка:

Најпрво се чистат пиперките од дршките и семето. Во сад се мати 1 јајце со сол и зачини по желба и се додава урдата.

Со оваа смеса се полнат пиперките и се затвораат со парче пиперка.

Така подготвените пиперки се поховаат во брашно, јајца, презла и сусам.

Се пржат на средно загреано масло за јадење, се сервира во чинија и се декорира по желба.

Добар апетит

 

Пронајдете не на следниве мрежи:©ПУЛС24.MK Вестите на интернет страницата на редакцијата ПУЛС24.MK може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ПУЛС24.MK или посебен договор, не е дозволено преземање, користење или реемитување на вестите.