Рижото со димен лосос, шампињони и рукола

Состојки
200 гр шампињони
30 мл маслиново масло
1 главица кромид
120 гр ориз
100 мл бело вино
500 мл вода
1 коцка за супа
1 кафена лажица путер
црн бибер по потреба
150 гр димен лосос
рукола по потреба

Подготовка
Во тава за пржење ставете ги шампињоните со малку маслиново масло и пржите ги неколку минути.
Потоа, во друго тавче со малку маслиново масло ставете ги сецканиот кромид и орозот. Пржите неколку минути. Овде додадете го белото вино и почекајте да изврие. Потоа, додадете зовриена вода со една коцка за супа и кога ќе се свари оризот ставете малку путер и црн бибер.
Оризот ставете го во чинија, додадете ги печурките, димениот лосос и руколата која одлично се вклопува со рижото. Може да додадете и малку лимон, маслиново масло.
Добар апетит

Пронајдете не на следниве мрежи:©ПУЛС24.MK Вестите на интернет страницата на редакцијата ПУЛС24.MK може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ПУЛС24.MK или посебен договор, не е дозволено преземање, користење или реемитување на вестите.