Се прави брзо и лесно, а уживањето е загарантирано.
Сочен десерт: Крем торта со праски
Потребни состојки:
3 јајца
3 лажици шеќер
3 лажици масло
3 лажици млеко
3 лажици брашно
1 ванилин шеќер
1 прашок за печиво
излупени и сечкани праски
2 пудинзи од слатка павлака
600 милилитри млеко
1 шлаг крем
Начин на подготовка:
Започнете со подготовка на бисквитот – изматете ги јајцата, додајте ги шеќерот и ванилиниот шеќер и продолжете со мешање. Додајте ги маслото и млекото, прашокот за печиво и брашното, па продолжете да мешате.
Истурете ја смесата во калап и печете 15 минути на температура од 200 °С.
Прелијте го топлиот бисквит со трите лажици млеко, наредете ги праските и над нив ставете го претходно зготвениот пудинг. Оставете да се излади, а потоа украсете со шлаг крем.