Тирамису со малини

120 г шеќер во прав
300 мл слатка павлака
1 лажица екстракт од ванила
250 г Маскарпоне сирење
250 г малини
1 пакување пишкоти
50 г рендано чоколадо
Во сад ставете ги шеќерот во прав и ладната слатка павлака, и добро изматете. Додадете го Маскарпоне сирењето измешано со ванилата и промешајте.
Пишкотите преполовете ги, потопувајте ги во инстант кафе или ликер од портокал и ставете ги на дното од чашата. Потоа со веќе приготвената тирамису смеса дополнете ја чашата. Изрендајте чоколадо,  дополнете ја чашата со малини и изладете.

Пронајдете не на следниве мрежи:©ПУЛС24.MK Вестите на интернет страницата на редакцијата ПУЛС24.MK може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ПУЛС24.MK или посебен договор, не е дозволено преземање, користење или реемитување на вестите.