Француско пржено лепче

Состојки:
12 парчиња стар леб
6 листови сирење
6 листови шунка
3 црвени пиперки или домати
4 јајца
50 мл млеко
половина лажичка сол


Подготовка:
Исечете го лебот на тенки парчиња. Одделете две кришки леб, помеѓу нив ставете лист шунка и сирење. Можете да додадете сецкан печен или свеж црвен пипер или домат по вкус.
Јајцата се матат и се додава млекото.
Помеѓу две кришки леб ставете лист шунка и сирење.
Јајцата се матат со сол, па се додава млекото и се соединува. Загрејте го маслото да крчка.
Потопете ја едната страна од лебот во подготвената смеса, а потоа другата и потопете ја во врело масло.
Печете ја едната страна додека не порумени, па кога ќе ја завртите притиснете ја со вилушка за да се залепат кришките добро.
Готовите тостови извадете ги на салфетка за да се впие вишокот маснотии, па послужете ги топли.

Пронајдете не на следниве мрежи:©ПУЛС24.MK Вестите на интернет страницата на редакцијата ПУЛС24.MK може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ПУЛС24.MK или посебен договор, не е дозволено преземање, користење или реемитување на вестите.