500 г мелено месо
1 главица кромид чешниња лук
средина од 2 кришки леб
100 мл млеко
2 јајца
1/2 лажичка прашок за печиво
150 г брашно
1 лажица сув зачин
масло
сол и мелен црн пипер
ЗА СОС
200 мл јогурт
1 врзоп магдонос
малку босилек
1 главица кромид
маслиново масло
сол и мелен црн пипер
Во меленото месо додадете ги јајцата, ситно исечканиот кромид и лук, прашокот за печиво и лебот омекнат во млеко па исцеден. Зачинете по вкус, формирајте топчиња со големина на орев, набрашнете ги и испржете ги.
Измешајте ги јогуртот и маслиновото масло. Додадете ги исечканиот кромид, магдонос и босилек и прелијте ги ќофтињата.
Пронајдете не на следниве мрежи: ©ПУЛС24.MK Вестите на интернет страницата на редакцијата ПУЛС24.MK може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ПУЛС24.MK или посебен договор, не е дозволено преземање, користење или реемитување на вестите.