Ќофтиња и шпагети на италијански начин: Ручек за 15 минути на маса

Состојки:
2 колбаси
Маст
2 чешниња лук
1 чаша вино
2дл песто сос
2дл неутрална павлака
Вода
100гр тестенини
Подготовка:
Излупете ги колбасите, земете парчиња и формирајте ќофтиња од нив. Пржете во маст, додадете лук и чаша вино на крајот, а потоа песто сос и неутрална павлака. Тестенините се варат ги малку во зовриена вода, се мешаат со ќофтињата и сосот.

Пронајдете не на следниве мрежи:©ПУЛС24.MK Вестите на интернет страницата на редакцијата ПУЛС24.MK може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ПУЛС24.MK или посебен договор, не е дозволено преземање, користење или реемитување на вестите.