ВО КРЕВЕТ НА ПРВИОТ СОСТАНОК, ДА ИЛИ НЕ? Една генерација е ПО ПРОМИСКУИТЕТНА од другите – еве што велат експертите

Дали се пожелни интимните односи на првиот „дејт“ или не? Еве што велат експертите!

Интимните односи на првиот состанок – пожелни или не? Експертот за врски и ментално здравје Рејчел Рајт истакнува дека не постои „вистинско време“ да се биде интимен со нов партнер и дека тоа на првиот состанок може да ви помогне да сфатите дали сакате да ја продолжите врската или не.

Според едно истражување, 49 отсто од учесниците рекле дека спиеле со некого на првиот состанок, додека други рекле дека претпочитаат да воспостават емотивна врска пред да влезат во кревет. Истражувачите исто така откриле дека позитивните одговори на жените се должат на предрасуди, бидејќи историски многу повеќе им се суди за интимни активности. Како што објаснија – „тоа што се толерира за мажот, за жената треба да биде забрането овошје“.

Експертот за врски додал дека за некои интимната врска на првиот „дејт“ е сосема нереално однесување, бидејќи пред тоа мора прво да воспостават емотивна врска со личноста.

„Какви и да се вашите мисли, сосема е добро да разговарате со личноста со која излегувате за тоа“, рече таа.

Друго истражување покажа дека речиси секоја втора личност признала дека имала секс на првиот состанок. Истражувањето покажа дека мажите се пожелни веднаш да заспијат, а нешто помалку од 60 отсто признале дека го сториле тоа. Утврдено е и дека милениумците се попромискуитетни од генерацијата Z или Baby Boomers . Рејчел заклучила велејќи дека е важно луѓето да бидат искрени со себе и со личноста со која се среќаваат првпат.

Исто така, доколку одлучите да спиете со некоја личност на првиот состанок , погрижете се за превенција и заштита при самиот интимен чин.

Пронајдете не на следниве мрежи: