Груевски да не излезеше од Македонија досега ќе беше мртов! 

Мирка Велиновска вечерва во вонредната епизода на Тешки муабети ја коментира желата на Христијан Мицкоски за апсење на поранешниот премиер и лидер на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски.

– Човеков, водач на партија колку мозок има? Две ќелии му работат како на Црпко? Он ли ќе го апси Груевски?! Он дали знае, мора да е многу глуп, он има штампана диплома, не може да е вистинска, затоа 90% нејќеше да прифати евалуација што ја нудеше Груевски.
За апсењето на Груевски кога ќе стапне во Македонија, може со зелено џамче да му го бричи. Странците со оваа анкета сакаат да го купат Груевски затоа што тој нема статус на бегалец, туку на извлечен од Македонија, заради можно апсење и ликвидација од ЦИА, од страна на руско-кинеска операција сосе целата документација со статус на заштитен сведок во ОН за спинување на државни удари, обоени револуции, на распад на Македонија, декомпонирање на Македонија со што ќе заврши конечно Букурешкиот незаконит, правно неоправдан, договор, тој нема статус на правен документ, така е распарчена Македонија.

Груевски да не излезеше од Македонија досега ќе беше мртов! 

Они сакаат оваа стратегиска точка која припаѓа на Евро-Азија, да ја снема.
Тие сакаат да го направат Груевски најпопуларен, играат на суетата негова, сакаат да кажат врати се, ама тој знае дека него не го извлече Америка, него го извлекоа овие, затоа што досега немаше да биде жив.
Груевски ќе биде заштитен сведок за сите дејствија на Балканот и овој сега ќе го апсел, па не е свесен дека од таа зградата нема да може да излезе, народот ќе му суди, вели Велиновска.

Пронајдете не на следниве мрежи: