За уплата од 2 евра добил 200 милиони

Loading...

На италијанската лотарија „Супереналото“, се падна награда од 209 милиони евра, што е рекорд за оваа игра на среќа.
Лозот којшто чини само две евра, бил уплатен во населбата Лоди, кај Милано. Шесте среќни броеви за џекпот беа: 7, 32, 41, 59, 75 и 76.


Добитна шестцифрена комбинација на италијанското лото не е извлечена од јуни 2018 година.
Претходниот рекорд е забележан во октомври 2010 година, кога беа освоени 177 милиони евра.

loading...